FABER-CASTELL – Ondoro

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Introducere

Cine doreste un stilou cu design hexagonal, inspirat de un creion clasic de grafit? Mana sus!

Desi eram familiarizat cu design-ul lui Faber-Castell Ondoro, nu facusem pasul final de al adauga colectiei mele, decat dupa ce am vazut o recenzie video detaliata.

Design-ul hexagonal, finisajul negru mat si sectiunea de prindere ergonomica au fost factorii care au intarit decizia finala de cumparare!

Modelul de Ondoro pe care il detin are capac metalic cromat iar corpul este la exterior din rasina mata neagra si la interior cel mai probabil din alama. Penita este un M (medie).

Materialele folosite sunt de calitate si vor face fata cu brio folosintei zilnice. Stiloul vine la pachet cu un convertor de calitate, standard international.

Penita M (medie) de la Faber-Castell este celebra prin calitatea sa si nu dezamageste nici in cazul lui Ondoro. Penita scrie excelent, face fara probleme la sesiuni indelungate de scris si are un flux echilibrat – nici prea uscat si nici prea umed. Design-ul ei este simplu si elegant; dupa cum se vede in imaginea de mai sus in partea de jos avem marimea penitei si logo-ul Faber-Castell – “cavalerii care se lupta”.

Penitele Faber-Castell se pot scoate din sectiunea de prindere prin desurubare. Acest lucru permite o curatare temeinica a stiloului dar si schimbarea penitei M cu o alta penita de la acelasi producator.

Capacul se poate monta pe partea superioara a stiloului dar greutatea sa, de 18g, il face nepractic pentru sesiunile lungi de scris.

Sectiunea de prindere este ergonomica si are o forma de clepsidra; de altfel pana acum acest stilou este favoritul meu din gama celor de la Faber-Castell datorita formei sectiunii de prindere; excelenta pentru sesiunile lungi de scris.

Producator

Credit imagine - Faber-Castell

Faber-Castell nu ar trebui sa mai aiba nevoie de introducere; producatorul german este cunoscut in intreaga lume pentru calitate instrumentelor sale de scris cat si pentru gama extinsa de produse.

Compania a fost infiintata in anul 1761 in Germania de astazi.

Istoricul companiei il puteti citi aici – http://www.faber-castell.com/company/history

Site-ul producatorului are toata informatia necesara pentru a intelege istoria companiei, valorile sale si felul in care se adreseaza nevoilor utilizatorului.

Caracteristici

otel, numarul 5

design elegant – include marimea penitei si logo-ul Faber Castell (doi cavaleri medievali care se lupta)

Faber Castell, Germania

marime penita:

  • EF – extra fina
  • F – fina
  • M – medie
  • B – mare

Metal – capac si partea interioara a corpului stiloului – cel mai probabil alama.

Rasina – corp si sectiune partea exterioara

Total: 38g

Capac: 18g

Corp: 20g

Cu capac: 127 mm

Fara capac: 124 mm

Convertor Faber Castell, standard international

Cartuse Faber Castell, standard international

Convertor: ~ 1 ml

Cartus scurt: ~ 0.75 ml

 

Foarte buna

Diametrul sectiunii de prindere : ~ 11 mm

Forma sectiunii de prindere : clepsidra

Stiloul este confortabil pentru sesiuni lungi de scris dar fara capac.

  • Negru mat – “grafit”
  • Portocaliu
  • Gri – maro
  • Stejar – din lemn de stejar

Sistem de protectie impotriva uscarii cernelii in capac; stiloul scrie fara probleme, chiar daca sta nefolosit mai multe zile.

Capacul se poate monta pe corpul stiloului dar datorita greutatii mari nu recomand sa fie folosit astfel pentru sesiuni lungi de scris.

Design-ul hexagonal de creion de grafit nu ii permite corpului stiloului sa se rostogoleasca cu usurinta pe suprafete plane deci avem un risc scazut ca stiloul sa cada pe jos.

Capacul nu se insurubeaza ci se impinge pe corpul stiloului.

Variante de culoare

Exista 4 variante de culoare pentru Ondoro cu sectiunea de prindere din rasina colorata cu exceptia variantei “Stejar” care are o sectiune din metal lucios cromat.

Culori de cerneala disponibile

Orice fel de cerneala compatibila cu stilouri. In cazul meu am folosit Diamine – Sargasso Sea.

Exemple de scris

Exemplarul pe care il detin are o penita M (medie).

Penita scris ireprosabil, calitatea penitelor Faber-Castell fiind deja recunoscuta in lumea impatimitilor de instrumente de scris.

Penita este acelasi model care se regaseste si pe alte modele de stilouri de la Faber-Castell – Loom, Basic, Ambition etc.

Fluxul de cerneala cu aceasta penita este unul echilibrat – nici prea uscat si nici prea umed. Penita face fata fara probleme sesiunilor lungi de scris fiind ajutata si de sectiunea de prindere ergonomica.

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

  • Design-ul hexagonal
  • Penita
  • Sectiunea de prindere
  • Calitatea materialelor

CONTRA

Capacul din metal cromat este un adevarat “magnet” pentru amprente; pe mine personal nu ma deranjeaza dar stiu ca pe altii ii deranjeaza; totusi este vorba doar de capac si nu tot corpul stiloului ca in cazul lui Loom.

Impresia Finala

Trebuie sa recunosc : design-ul hexagonal, rasina neagra mata, sectiunea de prindere si penita M sunt aspectele mele favorite ale lui Ondoro.

Tinand cont de calitatea materialelor consider ca stiloul are un raport pret/performanta bun.

Faber-Castell Ondoro poate fi un bun candidat pentru pozitia de stilou de “folosinta zilnica” !

Recomandat de Pen Mania!

Galerie imagini

Distribuie acest articol !