CARAN D’ACHE – 849

Distribuie acest articol !

Cuprins articol

Introducere

Modelul 849 produs de producatorul elvetian de instrumente de scris – Caran d’Ache – este celebru in lumea pasionatilor scrisului de mana. Anul acesta Caran D’ache a lansat versiunea – stilou cu cerneala – a celebrului 849, disponibil de obicei ca pix sau creion mecanic.

Instantly identifiable as the ultimate emblem of the Maison Caran d’Ache, the 849 pen has a hexagonal shape and the ultra-comfortable proportions of an iconic model. Heir to the principles of industrial design and its ergonomic concerns, the 849 and its purist architecture are the source of continuous stylistic renewal, designed for the long term. A trusty everyday companion

Play Video

Varianta pe care am primit-o este de culoare portocalie si are o penita M (medie). Designul hexagonal usor de recunoscut si combinat cu clema de prindere, cu un aspect de “nava spatiala” sunt elemente distincte ale liniei 849 de instrumente de scris.

Ce m-a atras prima oara cand l-am vazut a fost clema de prindere si designul hexagonal foarte asemenator cu a unui creion cu grafit clasic, mai ales in varianta aceasta de culoare. Clema de prindere este functionala si isi face foarte bine treaba.

Corpul stiloului este confectionat din aluminu usor vopsit in diverse culori; clema de prindere, podoaba si capatul corpului stiloului sunt cromate si vin sa adauge un plus de sofisticare la designul instrumentului de scris. Podoaba capacului are gravata pe logo-ul grafic Caran d’Ache – hexagonul.

Partea superioara a corpului contine o insertie metalica menita sa asigure montarea in siguranta a capacului; o caracteristica interesanta si care completeaza designul stiloului 849.

Sectiunea de prindere este din plastic negru si se insurubeaza in interiorul corpului de aluminiu. Un spatiu intre corpul de aluminiu si sectiunea de plastic asigura montarea capacului pe sectiune prin impingerea si scoaterea sa cu usurinta.

Penita are si ea un design minimalist si interesant as spune eu; iese in evidenta lungimea si forma sa care adauga caracter stiloului. Pe penita se pot observa logo-ul Caran d’Ache si marimea ei. Penita 849 este disponibila in marimile EF (extra fina), F (fina) si M (medie).

Sectiunea de prindere are o forma de con, ergonomica iar alimentatorul penitei este din plastic negru. Stiloul vine standard cu un cartus de cerneala Caran d’Ache – format international ceea ce inseamna ca poate fi folosit cu un convertor standard international asa cum puteti observa mai jos. Felul in care a fost conceput capacul stiloului face operatiunea de montare foarte rapida si usoara; singurul lucru mai putin placut observat de catre mine este faptul ca o data montat capacul pe sectiunea de prindere, acesta continua sa se miste cu usurinta – respectiv sa se roteasca pe corpul stiloului. Referitor la acest aspect vedeti nota de la sectiunea de “impresie finala”.

Stiloul poate fi folosit fara capac si desi sectiunea de prindere este scurta ca si lungime nu provoaca disconfort mainii utilizatorului; asa cum puteti observa din imaginile de mai jos stiloul poate fi folosit in doua pozitii: una folosind sectiunea de prindere din plastic si a doua folosind chiar corpul stiloului; diametrul sau nu face dificila prindere cu degetele si folosirea astfel a stiloului la scris. Greutatea mica ajuta si ea la o experienta placuta a scrisului desi imi da uneori impresia de fragilitate in ciuda constructiei din aluminiu.

Producator

Stiloul 849 este produs in Elvetia.

Producatorul Caran d’Ache este un producator elvetian cu o istorie bogata in producerea instrumentelor de scris si de desen.

Compania este infiintata in Geneva, Elvetia in 1915 si numele sau este strans legat de creionul de grafit asa cum este mentionat si pe site-ul producatorului.

https://www.carandache.com/en/maison/history-and-origin

Caran d’Ache is the pen name by which Russian-born French illustrator, Emmanuel Poiré, achieved worldwide renown in the 19th century. The choice turned out to be a salient one, since “karandash” is the Russian term for “pencil” and in turn comes from the Turkish root “kara tash” which refers to black stone – the origins of graphite.This natural material found in the mountains of Switzerland gave rise to the first Swiss pencil factory set up in Geneva in 1915. Nine years later, in the hands of its founder, the visionary Arnold Schweitzer, it took the name of the famous illustrator became known as Caran d’Ache.

Caracteristici

Caran d’Ache, Elvetia

EF (extra fina)

F (fina)

M (medie)

Aluminiu vopsit, clema de prindere din metal.

Total: 17g

Capac: 7g

Corp: 10g

Cu capac: 141.4 mm

Fara capac: 122 mm

Convertor si cartus – standard international

Convertor: ~ 1ml / cartus scurt ~ 0.7 ml / cartus lung: ~1.5 ml

Buna

Diametrul sectiunii de prindere: ~ 8 mm

Forma sectiunii de prindere: con

Capacul are sistem de protectie impotriva uscarii cernelii

Capacul se poate monta cu usurinta pe corpul stiloului

Variante de culoare

Multiple variante de culori sunt disponibile pentru stiloul 849 de la Caran d’Ache.

Credit pentru imaginile de mai jos – Caran d’Ache.

Negru - "Black"

Albastru - "Blue"

Verde - "Green fluo"

Portocaliu - "orange fluo"

violet - "purple"

ALB - "WHITE"

galben - "yellow fluo"

Culori de cerneala disponibile

Orice fel de cerneala compatibila cu stilourile cu cerneala; in cazul meu am folosit Diamine Majestic Blue.

Exemple de scris

Penita exemplarului pe care l-am primit are o marime M (medie) si a scris excelent de la inceput; grosimea liniei este specifica unei penite M de sorginte europeana.

Play Video

Fluxul de cerneala este unul echilibrat, nici prea umed si nici prea uscat. Experienta scrisului este placuta.

PRO si CONTRA

OBS. Argumentele “PRO” si “CONTRA” sunt subiective si reflecta propria mea experienta si senzatia de folosire a stiloului; aceasta inseamna ca experienta voastra poate sa fie diferita de a mea deci nu luati cu titlul de obligatoriu, punctele de mai jos.

PRO

  • Culorile disponibile
  • Constructia din aluminiu
  • Greutatea mica
  • Penita excelenta
  • Designul si forma clemei de prindere

CONTRA

  • Capacul stiloului nu sta fix pe sectiunea de prindere

Impresia Finala

Trebuie sa recunosc ca imi place stiloul 849; penita scrie excelent si daca varianta M scrie asa si celalalte marimi disponibile trebuie sa fie la fel de bine prelucrate. Imi place designul hexagonal, clema de prindere si culoarea portocalie.

Singurul lucru care are un semn de intrebare este rotirea capacului pe corpul stiloului; felul in care se prezinta stiloul arata o grija a producatorului pentru calitate, nu cred ca situatia capacului este o scapare, poate sa fie de fapt o decizie voita ca un element de design inedit. Bazat pe conversatia avuta cu importatorul din Romania, se pare ca ceea ce banuiam eu se confirma – acesta este un design voit iar capacul este facut in asa fel incat marginea sa este usor magnetica astfel incat sa se “lipeasca” de corpul stiloului. Am sesizat o “atractie” usoara cu corpul stiloului atunci cand am montat capacul pe el.

Daca va place designul hexagonal si vreti o culoare si un design deosebit, totul combinat cu o penita excelenta, eu va recomand acest stilou cu caldura.

Recomandat de Pen Mania!

De unde puteti cumpara

Pretul recomandat de catre importatorul Caran d’Ache in Romania este de 227 RON.

Stiloul il puteti comanda direct de la importator :

fie folosind pagina de Facebook dedicata:

https://ro-ro.facebook.com/carandache.romania/

fie folosind adresa de email:

office@carandache.com.ro

sau prin telefon: 021 313 5772

V-a placut articolul ?

Inscrieti-va la newsletter-ul PENMANIA pentru a afla ultimele noutati si pentru a beneficia de promotii legate de stilourile PENMANIA.SHOP!

Galerie imagini

Distribuie acest articol !